lite bättre idag!!!

Min förkylning känns lite bättre idag, men nu är det Emmas som frodas lite. Så hon får vara hemma med mig idag. Det blir en mystjejdag!!! Kanske en tur till centrum om vi orkar. För tillfället är det bamse som gäller. Gustav va extra arg imorse när vi skulle gå, Han tjurade hela vägen och ville inte prata med mig alls, men jag fick en kram iaf! det är en pappahelg så jag kan förstå till viss del varför han är så arg, men jag  kan tycka att han ska veta att han alltid kommer hem på söndag, att han inte lämnas bort för alltid liksom. Usch va jobbigt det är att lämna ifrån mig honom så arg. Det skär i mitt mammahjärta varje gång. Men vad ska jag göra???? Strunta i att lämna honom och låta honom få som han vill, och krossa pappahjärtat?? Nej Gustav behöver sin pappa precis som Emma behöver sin.

Igår va det skälbydagen på skolan, jag hade bakat bullar med gus dagen innan för att ta med dit. Det blev Danne som tog med sig Emma och gick dit. Mina bullar gjorde succe!!! Tog slut på en gång!!! Barnen sjöng så fint, Danne hade filmat alla klasserna. Men det va kallt fick jag höra.
Min underbara man hade med sig muntra upp blommor hem till mig! Super fina och jag blev väldigt uppmuntrad, så dom funkade!

Nu ska jag och Emma kolla på trassel!!!!

Snorig, feber och utan röst!!!!!

Härliga torsdag!!!!
Ingen röst, snorig som fan och febrig!!! Skit trött......
Igår va jag och gus på samtal på bup, gick bra så pass att jag inte började gråta. gustav ritade teckningar och satte glad, ledsen och arg gubbe på dom. har dragit slutsatsen att han lider av separationsångest. Grejar inte att skiljas åt, oavsätt om det är för att gå till skolan eller gå och sova. Vad detta beror på har vi lite svårt och klura ut, men vi ska tillbaks nästa vecka igen. Våran kurator på bup är underbar, hon är lugn och saklig. frågar smarta frågor och stressar inte fram något. Allt tar sin tid. Vill gus rita eller bläddra i en tidning går det utmärkt. Efter en timme igår och väldigt noga utläggning av bilder så kom vi fram till att det är väldigt jobbigt när vi går till skolan, men när vi är framme och han får träffa kompisarna så är det kul igen. Så på en sträcka som är ca 500m går han igenom ilska, sorg och lycka. Han har så mycke känslor som ligger och trycker på innifrån. Vårt jobb är att hjälpa honom att förmedla dom på ett sunt sätt. Det kommer vara en lång resa men jag har hopp inför framtiden. Vi måste bara komma på hur vi ska få ha en lugn middag utan bråk och tjaffs. Detta eviga tjat och gnäll vid middagen gör oss galna, det suger musten ur en. Och sluatr nästan alltid med att jag sitter tyst och Danne går ifrån för att lugna sig lite. Gustav är sååå envis och ger sig aldrig, vägrar smaka nya saker. Vi försöker att övertala honom om att smaka, men det går inte. Det är otroligt frustreande att han bara vill äta pasta och korv typ.
Vi får fortsätta kämpa och inte ge upp!!!!!
Nu lite bafucin och en tupplur på soffan!!!

söndag och äntligen lite lugn!

Den här helgen har känts lååång!!!!!
Det har varit en bråk o tjat helg med gus, tråkigt o säga men som vanligt! Inget går in i honom och han bara tjatar och matvägrar nu oxå! Han kan inte aktivera sig själv så att vi kan få nån städning eller något gjort!
Känns som att hela familjen blir bitter och trött och grinig. Vi har ingen lust o hitta på något kul med barnen för att all must och kraft försvinner ut i att försöka prata med gusten. Man orkar inte vara trevlig längre. Att det är mycke på jobbet gör ju inte saken bättre. Först slita hela dan på jobbet sen komma hem o slita med en bångstyrig 6åring som tror att han kan göra som han vill. Släng på en 2års trotsig primadonna på det o du har våra kvällar!!! Inte så konstigt att man somnar som en stock i soffan kl 21! Så på måndag ringer jag till bup igen för att försöka få lite stöd och råd i hur vi ska gå vidare och komma ur detta eviga ekorrhjul av tjat och bråk. Nu har vi gått deras kurs och et hjälpte inte hela vägen, så då får vi byta infallsvinkel!!!Det ska nog lösa sig...... känns bara så tråkigt att vi inte kan få det att funka, vi vill ju bara att han ska vara lycklig och glad!

MEN....
han funkar jättebra i skolan, sitter stilla och lyssnar och vill lära sig! Men har lite problem med att funka igruppen, stökar runt och skriker mycke! Det krävs några tillsägelser innan han sitter helt stilla. Man undrar lite hur det ska gå när han ska upp i ettan och verklligen gå i skolan. Nu är det ju bara lite förberedande inför det riktiga!
Gliten idag har varit fotbollen och nu på em, lugnt och stilla!! Inge bråk!!!

RSS 2.0