lite sliten är man!!!

Har nu jobbat mitt första riktiga jobbpass på väldigt länge!!!! Kom fan inte ihåg att det va så här jobbigt. 18-02 blev det. Fullt hela kvällen och kölista, för dom som inte vet så jobbar jag i en biljardhall så ofta jag får och kan. Det är sjukt kul men väldigt jobbigt. När jag äntligen kom på bussen hem vid halv 3 kunde jag knappt sätta mig för att jag hade så ont i ryggen. Men det är det värt. Jobbade med 2 assköna brudar, Jossan och Lisa. tack som fan för en härlig kväll måste jag säga.  Bröt dock en nagen längst ner,, fan AJJJJ!!!! det gjorde jävligt ont.

Emma va hemma med sin kära far hela kvällen, mysfaktorn va väldigt hög. med andran ord så spelade dom fotboll och sov. Önskade när klockan va halv 2 att jag oxå låg i soffan och sov. Lyllo emma som fick ligga och mysa hela kvällen.  Emma hade vaknat precis när jag kom hem och va inte på toppen humör, hungrig som en varg va hon. Men lite mat och klapp så somnade hon om och vi kröp ner i sängen.

Denna dagen spenderar vi nog hemma i soffan, jag är lite sugen på att komma ut lite, men det är inte Danne. Så vi får se vad som händer!!

vart ska vi skicka den här lilla gumman????



Gumman i lådan, gumman i lådan vad har du för dig!!!!
Så blev det lördag och vi tänkte skicka vår lilla tjej i en rund hattlåda typ till skåne mot postförskott!!!! Först till kvarn!!! Nej då inte inte ska vi skicka bort vår lilla tös. Igår kväll va hon så trött att hon inte visste vart hon va nånstans!!! Skrek och skrek och skrek!!! Till sist gav hon upp och somnade, men vaknade vid halv 3 och va hungrig, hon fick mat och jag gav upp soffan och flyttade över till sängen. Kallt och tråkit va det där då Danne låg kvar på soffan och sov. Eller "tittade på tv". Sen kom han oxå och kröp ner och då blev det lite varmare i sängen. Nej inget sånt!!!! Vi har det ganska svalt i sovrummet så det behövs fler en en person  där för att det ska bli varmt.

Jobbade på jolo i onsdags och det va så kul att jag ska jobba ikväll oxå, men ikväll blir det i baren. Drog av ett pass i festvåningen i onsdags. Danne ska kanske få över en polare på lite öl och tv-spel ikväll. Skitkul!!! Hoppas bara att det blir av, han behöver träffa nån annan än mig. Ok att jag e skit kul och bara bäst!!!(eller inte) men män behöver sport och öl, det är inte riktigt mina favvo grejer. Jag kan ju aldrig bli man liksom. För att kunna genomföra kvällens pass måste jag dyka ner i förrådet och leta upp en skjorta, har ingen aning om vart dom är. Ska nog ta och göra det typ nu.
Fast först frukost och kläder på, som ni kanske anar är morgonrocken på!!!

dag 2 utan cigg och kaffet va slut imorse!!!

Då har dag 2 i mitt nya rökfria liv startat!!!! Sugen som fan e jag!! Kaffet va slut oxå imorse, fan inge cigg och inge kaffe!!! Hur lång tid tar det inte idag att bli mänsklig??? Hittade koffeinfritt pulverkaffe i kylen, det fick duga. Måste ha nått som påminner om kaffe iaf!! Känner mig förvånadsvärt lugn över detta beslut, hoppas nu bara att danne inte smygröker på jobbet!!! Det gör han säkert, då ska jag straffa honom ordentligt när han kommer hem!!! Jag får typ närhetsstrejka eller sluta laga mat eller nått!!!!

Nej, nu ska jag klä på barnen och ge oss iväg till bvc!!!

tisdag och kom upp i tid!!!!!

MEN.....
Fick lov att muta gustav med nintendot för att få på kläder och följa med till dagis, han va inte alls sugen idag! Men det funkade och han kom iväg, Idag åkte dom skridskor med dagis, alla som hade hjälm fick följa med och åka. Gustav har hjälm på dagis så han fick griller på fötterna och ut på isen. Det hade gått super bra, han tyckte det va jätte kul! Lite svårt va det allt, men han stod lite iallafall! Emma och jag drog till stinsen för att döva smärtan efter att fått veta vad snälla försäkringskassan ville ge mig denna månad. 2600 kr!!! tack det va ju generöst! Hur fan tänkte dom då????? Jo men visst!!! jag kan betala räkningar och försörja barn på dom pengarna!!! Räcker fan inte ens till halva hyran!!! Hatar dom!!!!!

Lite glada nyheter är iallafall att jag bestämt mig för att sluta röka!!! 2 timmar in i det är jag nu, och jag känner mig peppad till tusen!!! men det kommer väl svikta lite dom närmaste dagarna. Så lite peppning kan sitta fint typ imorn eller så!!! Skulle vara snällt!! Ska bli kul att se hur lång tid det tar innan jag och danne dödar varandra! Bara han snusar så tror jag att det är lugnt!!!  Har även gjort en deal med tandläkaren så att jag inte behöver betala lagning och undersökning nu utan det kan vänta tills jag har råd att betala!! Älskar dom!!!! Nu ska jag hänga tvätt och spela lite tv spel med min bästaste lilla kille som snart är så stor!!!!

måndag och självklart försover jag mig!!!!!

Klockan ringer och jag trycker av..... tror att jag snoozar men icke!!!!!!
Vaknade kvart i 8! fick lite bråttom. Men vi hann, tog tåget istället för bussen, dum ide, tåget försenat!!!! Men vi kommer till dagis och gustav är lycklig! Har bestämt date med en tjej från mamma gruppen jag gick i med gustav, vi har inte setts på 4 år. Ska bli skit kul. Fast det blir av nästa vecka.
Emma tryckte i sig en hel skål med gröt under tiden jag och viktoria pratade i telefon, det gick av bara farten. Nam nam nam sa hon bara.... Blev lite sur när jag tog bort skeden, men det gick över så fort hon fick in mer i munnen!! Så jävla söt!!

Söndag och batterierna lite laddade!!!

Så blev det söndag efter lördagen!
Lördagen spenderade vi på pappas jobb där det va julgransplundring!!!! Mycket skoj för ungarna, rutchlanor och fiskdamm! Man kunde till dannes lycka sljuta med luftgevär och kasta sönder porslin. Själv gled jag runt med emma och min bonussyster carro som bar på lilla lucas typ 4 månader. Vi drack lite kaffe och snackade skit. När jag va där för 2 år sen med gus och pappa vägrade gustav åka i rutchkanan, det va för högt!!! Detta året åkte han säkert 30 gånger!!! Bara sprang runt och runt och åkte, man hamnade i ett hav av frigolit grejer när man kom ner, så det har vi i hela huset! Trots att jag har dammsugit idag!!!

Efter skojet där kom gustavs bästaste underbaraste gudmpr och hämtade ungarna så attjag och danne skulle gå på bio, snabba cash blev det!! Först en snabb visit till min mamma som bor bredvid bion för att norpa lite mackor(hade inte ätit middag). Sen ner till bion där vi satt längst fram!!! Inte mina drömplatser, men det va ju slutsålt i hela stan så man får ta det som finns. Filmen va sjukt bra, lite våldsam men sjuuuukt bra!  Helt klart att man gick därifrån med tanken,, Fan det va ju värt 210kr det här!!!! Så kommer vi hem till en övertrött gus och semi vaken emma. Och en väldigt trött barnvakt!!! Carro fick åka hem och sussa och gustav stoppades i säng, själva däckade vi på soffan som vanligt!!! Skulle vara nice och hålla sig vakna lite mer i soffan om kvällen! Eller jag e ju vaken en stund längre än danne, men ger upp när han börjar snarka!!!
Nu är det dax för dammsugare och söndags mys i soffan!! Barnen ligger i sina sängar och sussar så gott!
Imorn.... ny vecka nya möjligheter!!!!




!

nu e det fredagsmyyys!!!!!!

Underbara fredag!!!!!
Emma vaknade vid 2 inatt och höll på och dö av hunger,, pallrade mig upp i sömnen och gav henne mat. Tror att jag somnade lika fort igen för jag känner mig utvilad trots lite förkyld. Blir att knarka sinova forte så att vi kan gå på bio imorn efter julgransplundringen på pappas jobb!
Gustavs bästaste underbaraste gudmor carro ska passa våra änglar några timmar imorn kväll så att jag och underbara dane the man kan få en stund för oss själva i bio mörkret!! Eller vi och alla andra,, det va typ helt fullbokat, men lyckades knipa 2 platser till halv 7 bion imorn!

Jag är så jävla lycklig över att ha en så underbar familj och fantastiska vänner runt mig. Carro är min själsfrände(om jag inte räknar med danne), hon har alltid funnits där för mig, kl 22 på kvällen när gus hade kolik kom hon som ett skott från tyresö bara för att hjälpa och avlasta mig lite. Bättre vän får jag leta länge efter! Hon ska hämta knoddsen vid pappas jobb så vi kan åka direkt till bion och hon tar hem dom och utfodrar dom lite! Tor dock att gus kommer vara ganska så nöjd efter allt godis och skojigheter med morfar!

Emma den lilla fisgurkan vänder sig HELA tiden nu,, och blir skit sur för att hon inte kommer tillbaks till rygg. Hon kan vända tillbaks sig men vill helst att nån annan kommer och gör det åt henne! Lat som bara den,,,, Gustav satt med emma på golvet igår och busade, emma skrattade som fan!! och gus med! Det är så härligt att se när gus och emma busar, emmas ögon blir super stora och hon ler med hela ansiktet när han kommer ner på golvet och sitter hos henne! Jag tror att gus kommer bli en mycket beskyddande storebror när emma blir lite större och ska börja på dagis, ingen får jävlas med hans syrra!!!

Ska ta mig ur söndagsuniformen och pallra oss iväg till centrum för att handla ansiktsmask!!! Ska utrota några oinbjudna gäster på min näsa!!!

härliga onsdag!!!

Så blev det redan onsdag och gustav är hemma från dagis idag. Med andra ord så går hans nintendo varmare än någonsin! Frukost intagen och kopp nummer 2 med kaffe står här bredvid mig! Söndags uniformen(morgonrock) fortfarande på och nyheterna på tvn.
Emma svalde faktiskt gröt igår!!! Jag knäckte nöten kan man säga! hade på mangopurre, då smaskade hon i sig massor!!! Mmmmm.... mango!!!!! det finns hopp för henne oxå, att bli en stor tjej som är lika stark som mor hennes! Hon har även börjat snurra runt lite mer,  inte bara av ren olyckshändelse! Nu fattar hon att hon gör det själv och då blir det ju lite roligare.
Jag har smält det faktum att jag har ett hål som ska lagas nästa vecka, man kan ju inte vara helt perfekt hela livet!! hehe..... eller?? jo visst kan man det!! även solen har ju sina fläckar! Idag ska vi ta oss iväg till gustavs farmor och hämta lite vantar som blev kvar hos hans pappa efter helgen! Rätt lustigt det där,,,, jag har vårdnad om gustav och han har vårdnaden om alla mössor och vantar!! så det blir en tur till karolinska idag! Det tar bara 2 bussar att ta sig dit! Men det är lugnt, jag är ju en van buss och tåg åkare! gillar faktiskt våran kollektivtrafik! Bara lite lynnig är den, så fattar dom inte att vi har olika årstider i sverige! VA!!!!!blev det vinter och snö i år igen!!!! NE lägg av!!! eller, OJ!!!! kan vi inte ha värmen på in bussarna på sommaren när det är 25 grader varmt ute??? man kan väl ha 45 grader varmt i bussen??

Ehh,,, dom e galna!!! Ska ta mig ur uniformen och hoppa i lite kläder nu tror jag!!

va fel det kan bli!!!! inlägget kom in 2 gånger!!!!!

musen till datorn e lite knäpp!!!!! blir knas ibland! eller så är det jag som e lite knäpp!

29+2!!!! och ETT jävla hål!!!!

Jaha!!!!
Då va man 29 år och har officiellt fått mitt första hål i en tand!!!!! Precis när man är som rikast!!! Men men,, vad ska man göra?? Börja tjura?? ne tror inte det! Gustav hade en jättebra morgon då han lyssnade och gjorde som jag sa så att vi höll tiden till bussen och dagis. Emma hade sovit hela natten så hon va pigg som en lärka men med dödshunger!! Det va bara att kasta sig ur sängen och fixa mat! Slurp slurp sa det bara! Sedan fick gus i sig en macka med sylt,, den nya favvo frukosten! Kläder på va inga problem, åka bussen va heller inga problem!! Tror att min lilla kille börjar bli stor nu. Självklart finns det tillfällen då han inte lyssnar, men dom börjar bli färre!!

Nu vänder sig emma som om hon aldrig gjort något annat! men fan va sur hon blir när hon hamnar på magen! Inte hennes favvo ställe! Då är det tur att storebror finns där för att hjälpa till rätt sida! Hon blir alltid lika glad när Gustav kommer fram och vill prata eller gosa. Det är så härligt att se hur glad han är i sin syster!

Emma va med mig hos tandläkaren idag, vilken succe hon gjorde!! Tanterna i väntrummet va som galna och ett tag hade vi alla sköterskorna inne i undersökningsrummet! Men titta här vilken liten go tjej!!!! Det fick man höra ett antal gånger!!  Vi ska dit nästa vecka för att laga hålet, så då blir det bebis gos för damerna igen!!

29+2!!!! och ETT jävla hål!!!!

Jaha!!!!
Då va man 29 år och har officiellt fått mitt första hål i en tand!!!!! Precis när man är som rikast!!! Men men,, vad ska man göra?? Börja tjura?? ne tror inte det! Gustav hade en jättebra morgon då han lyssnade och gjorde som jag sa så att vi höll tiden till bussen och dagis. Emma hade sovit hela natten så hon va pigg som en lärka men med dödshunger!! Det va bara att kasta sig ur sängen och fixa mat! Slurp slurp sa det bara! Sedan fick gus i sig en macka med sylt,, den nya favvo frukosten! Kläder på va inga problem, åka bussen va heller inga problem!! Tror att min lilla kille börjar bli stor nu. Självklart finns det tillfällen då han inte lyssnar, men dom börjar bli färre!!

Nu vänder sig emma som om hon aldrig gjort något annat! men fan va sur hon blir när hon hamnar på magen! Inte hennes favvo ställe! Då är det tur att storebror finns där för att hjälpa till rätt sida! Hon blir alltid lika glad när Gustav kommer fram och vill prata eller gosa. Det är så härligt att se hur glad han är i sin syster!

Emma va med mig hos tandläkaren idag, vilken succe hon gjorde!! Tanterna i väntrummet va som galna och ett tag hade vi alla sköterskorna inne i undersökningsrummet! Men titta här vilken liten go tjej!!!! Det fick man höra ett antal gånger!!  Vi ska dit nästa vecka för att laga hålet, så då blir det bebis gos för damerna igen!!

måste ju lägga upp tösen när hon kämpar så!!!! lite gröt bilder oxå!


har nästan ringt alla jag ska idag!!! och klockan är ju bara 9.45!!!!

Idag är mitt uppdrag att boka om tandläkartiden, ringa nya dagiset så att dom vet att vi kommer och hälsar på imorn och ta disken och ringa jolo och anmäla mig för arbete!!! Måste dra mitt strå till stacken! Kan ju inte bara dricka kaffe och blogga hela dagarna!! Framför allt saknar jag det sociala med att arbeta och att heta daniella lite och inte bara mamma! Vissta har jag kompisar att träffa på dagarna, men nu när kommun fan har dragit ner på dagistimmarna blir det lite ont om tid att åka iväg och hitta på något! Måste ju vara på dagis kl14 för att hämta gosen!! man får åka iväg på en gång när jag lämnat honom och sen åka direkt för att träffa nån i typ en timme och sen åka tillbaks igen och hämta! Lite stressigt bara, tur att man har jobbat i restaurangbranchen i halva livet så att man är van vid stress! Annars hade man ju tuppat av av bara tanken! Som vanligt kan jag nog säga så blev det ett jätte gräl imorse och jag skrek på gus!!! Han ville inte klä på sig och äta frukost,,, som vanligt! Emma hade sovit hela natten så hon va nöjd bara hon fick en flarra smarrig baby semp! Lite kläder på det och dan va gjord för henne, varför kan inte gus va likadan??? Måste va en tjejgrej det här med kläder! Hon älskar att ta på sig kläder, det har hon från mig,,, och hennes lust att va naken kommer från far hennes!  Han kan ju ränna omkring naken här hemma! Kul för grannarna!! Fast jag e ju inte såååå känslig! Han får köra rumpan bar bäst han vill!!! Konstigt att han blir förkyld!!!

Just nu ligger Emma som bäst på en filt och försöker helt desperat att vända sig!! Hon pustar och frustar som bara den!! Halv vägs kommer hon! Snart så!!

Gussen är tillbaks på dagis!!!!

Underbara måndag började med frukost fight och vilken väg vi ska gå till dagis från bussen fight!!!! Emma är ju en gos tjej som vanligt, men gustav va inte lika mysig imorse. Vad fan ska jag göra åt bråken på morgonen, försöker att inte tjata och skrika på honom, men när det är 5 min kvar innan bussen går och vi knappt kommit ut ur dörren är det svårt att behålla lugnet! Fast vi kom till dagis i tid och han har haft en super dag där med alla sina kompisar som han saknat som fan under dessa veckor han varit hemma.

Sen kom turen till försäkringskassan och uppraggning av gustavs faster maria. Vi käkade frulle och drack lite för mycket  kaffe. Har överskridit kvoten för dagen med typ 3 koppar!!!! Så snacka om att danne kommer ha en pratglad dam hemma ikväll! Känner mig riktigt på g faktiskt! Dragit igång en maskin tvätt och röjt upp i köket så att jag kan laga mat där sen när jag vet hur dax danne kommer.

Emma har varit en skit unge idag och knappt sovit något, så hon kommer att vara helt omöjlig ikväll. Just nu är hon dock nöjd och sitter och leker i sin stol. Idag har jag ett vittne på att emma svalde gröt!! Så det tar sig! Hon ska nog kunna få i sig gröt och växa till sig hon me! Tror att hon gillade gröten med äpple och mango smak mer än banangröten! Vem skulle gilla banangröt liksom?? Inte jag iallafall! Ska nog försöka att vika lite ren, torr tvätt nu oxå medans jag har ett flow liksom!

Over and out!!!

fredag......

Så blev det fredag och det är 12 minus ute! Ja det är inte 18 minus som här om dan iallafall! Idag ska bästa stella komma och hälsa på oss och en tur till försäkringskassan väntar. Ska skälla lite på dom för jag skulle ha fått mina papper om mammapenning i förra veckan men dom kom nu igår! Får hålla tummarna att jag får några pengar i januari nu, kan ju tycka att jag borde få det eftersom det inte va jag som klumpa till det den här gången!

Gustav fick sova i ett mörkt rum inatt då han hade sönder sin ljusstake som stod i fönstret igår när han och en kompis sparkade boll inne på hans lilla rum. Det vart lite gnäll först men sen däckade han. Själv hade jag lite svårt att sova så jag låg uppe och kollade på tv ett tag, sen när jag gick in och la mig hamnade jag mellan två snarkande och gassläppande gullgrisar!!! Emma låg i sin säng och snarkade och pruttade och Danne låg på andra sidan och gjorde likadant! Inge snack om släktskapet där inte! Hon är inte bara jävligt lik honom på utseendet hon är lik honom till sättet oxå! Några andra likheter är ju att dom blir griniga när dom inte får mat, dom är rastlösa och otroligt keliga!!!! Ibland iallafall!!!!

Ska träffa gussens faster på måndag, henne har jag inte träffat på år och dar!!! Ska bli helt sjukt kul!! Hon ska följa med och hämta grisen på dagis, snacka om att han kommer bli förvånad när Maria är med på dagis!!!! Men först måste man överleva helgen. ska försöka komma på några skojiga saker att göra med gustav, kanske gå ut och åka pulka! Men då får vi hoppas att det inte blir minus 18 igen!!

Gosfian äter gröt med hela kroppen!

Att man måste kladda när man äter gröt vet väl alla!!!!!!

Så blev det måndag efter sköna söndag!!!!

Ny vecka nya äventyr!!!!!
Gustavs sista vecka hemma innan det är dax att gå till dagis igen, tur att en tjejkompis och hennes son är hemma oxå. Vi har tänkt att gå ut och åka pulka med killarna och låta dom leka av sig med varandra. Dom bor typ bara 100m från oss så det är nära och bra. Hennes grabb är som gustav, väldigt vild och med massor med energi, man kan säga att dom passar bra ihop.

Emma min lilla fislisa har legat och pruttat hela natten, hon sträcker på sig och då pruttar hon. Tur att hon har täcket på sig för det låter som värsta brakarna. Måste vara gröten vi stoppar i henne varje dag nu! Enligt sköterskan på bvc hade hon inte gått upp som hon "ska" så vi ska ge henne gröt och snart även typ majspuré och sånt. Jga ser mig inte helt blind på vad kurvan visar, tar det inte så hårt att hon gått upp 250gr istället för kanske 350gr. Det är ju bara rekomendationer, alla barn är ju olika och går upp olika snabbt i vikt. Hon äter i alla fall!!!!!! Det finns ju dom som får typ sondmata barnen, inte vår emma inte!!! Hon slukar lätt en flaska med 200ml!!! Hon tycker det är så mysigt att ligga nära och äta sin flaska, så ser hon en riktigt djupt i ögonen, dom blåa ögonen säger bara Åhhhh va jag älskar dig!!!! Så blir man helt tårögd, ja hon är helt enkelt helt underbar!  Ska försöka få in en bild på henne när hon äter gröt! Måste koppla in luren och flytta lite! Så det kommer lite senare!

Söndag!!!!!!

Så blev det söndag och det är dax att få ham gustav igen. Han har varit hos bästa farmor över nyår. Det har varit lugnt och skönt hemma samtidigt som jag har saknat mitt lilla odjur helt sjukt mycke. Men nu har jag samlat mycket ny kraft att fortsätta arbetet med att få Gus puss under kontroll. Nya krafter att stå emot hans tjat och hans utbrott, som ändå har blivit färre under månaderna som gått.
Det har varit lite av en helg med konfrontationer och små gräl, det har varit lite som legat under ytan som nu har kommit upp och lösts upp. Det är skönt att vi har kunnat prata ut om saker vi tänker på och som vi har stört oss lite på. Jag har nog haft ett stort behov av at träffa mitt anhörigstöd och prata av mig lite, så jag har varit grinig och innåt vänd. men jag och danne har kunnat prata om vad som tyngt mig och löst det. Nu har vi båda kanske kommit ännu närmare varandra, fått en liten nytändning. Det är ju tufft att gå från ensam till poff nu är vi 4! Jag har ju varit van med att ha kontrollen själv och fatta mina egna beslut angående allt. Nu är vi två vuxna som ska fatta besluten tillsammans och det är något nytt för mig så jag är lite seg i starten. Nu har det visserligen gått över ett år och jag har fortfarande lite små deffekter men jag jobbar på det lika hårt som danne jobbar på sina små egenheter.

Emma har kommit mer och mer in i sina rutiner, hon äter mer regelbundet och hon sover mer på fasta tider. Vi kan lägga henne när hon börjar bli lite grinig så somnar hon nästan på en gång. Vi stoppar henne i hennes säng, så bäddar vi in henne ordentligt i täcket så att hon ser ut som en stoppad korv. Då slocknar hon på en gång, man måste köra in hennes händer under täcket och stoppa in det bakom hennes rygg så att hon blir liksom nästan in lindad, då blir hon lugn och trygg. Knepigt men endå logiskt! Man lindar ju barnen i massa länder, det är väl kanske som när dom ligger i magen, det är trångt och varmt. Hon har börjat att sova nästan hela nätterna, visst får jag gå upp och köra in nappen ett par gånger, men oftast äter hon inte förns vid 7 på morgonen. Så man kan säga att jag har börjat att ta igen lite sömn, kan säga att jag har börjat känna mig som en människa igen. Så här lite lagom till att jag fyller nästan 30 om två veckor! Vi ska försöka fixa helt barnledigt nån kväll runt då så att vi kan ta en bio eller gå ut och käka nått! Ska bli jätte mysigt att kanske få vara ensamma en kväll.
Nej nu ska jag ta mig ur söndagsuniformen och ta tag i köket!!

RSS 2.0