Dr Phil morgon....

Sitter och kollar på dr phil så här på morgon kvisten, dagens ämne är folk som inte kommer överens med sina svärmödrar. Tur att man inte har det problemet, för jag har ju världens bästa svärmor. Som jag kan ringa och bara småprata lite med en eftermiddag. Så himla go och snäll, synd att hon bor så långt bort. Hade hon bott lite närmare hade hon fått komma och fika varje dag, nästan iaf.

Bästa svärmor Bodil!!!

Emma har nu gått på dagis i 2 veckor och det funkar jättebra, lite strul med maten bara, fast det beror nog på att det är på väg 4 tänder. Men det löser vi med gröt på dagis, så att hon får i sig något förutom banan på dagarna. Bästa mormor köpte ett par super fina röda gummistövlar åt emma, hon är liten och dom e lite stora. Strl.20!! Men oj oj så fin hon blir i dom, man kan undra vart dom ska gå med henne. Än går hon inte riktigt själv, men sakta men säkert så tar hon sig fram med hjälp av stolar och sånt hon kan hålla sig i. Favvo tjejen på dagis, alla vill gosa med henne för att hon är så liten och söt, men hon har börjat säga ifrån och knuffa bort fansen om dom blir för närgågna. Hennes största fan heter viktor och är 5 tror jag, han springer fram till vagnen på morgonen och ylar imma imma imma! (emma emma emma) Han är verkligen ljuvlig, men emma är inte så förtjust i det.
Överlag går allt super på dagis!!!
Gustav har blivit en helt annan unge sen han fick vara på dagis hela dagarna, inte lika mycke bråk och krig hemma. Oftast äter han nu oxå, vilket känns som en enorm lättnad för oss att vi kan sitta ner och äta utan att det ska bråkas och tjatas hela tiden. Visst tjatar vi fortfarande på honom att han ska äta, men det är mycke mindre nu. Inte heller lika mycke bråk på mornarna, eller på kvällen. Mycket har blivit bättre sen han får mer stimulans på dagarna. Vi ska fortfarande gå i föräldragruppen på bup för att få hjälp med hur vi bemöter fighterna och honom på ett rätt sätt.

Våra fina ungar!!!!

Idag ska mamma jag få gå till frisören och bli lite fin i håret!! Det va ett bra tag sen det hände! Lite färg och klippa lite toppar!!! Härligt! Danne har badtjänst, med andra ord så ska emma få bada länge idag.
Sedan väntar syskonmiddag hos pappa.

första veckan avklarad!!!

Nu har jag gått tillbaks till jobbet och båda barnen går på dagis. Emma har klarat sin första vecka utan allt för mycke gråt. Bara en dag när hon inte kunde äta och sova ordentligt va hon ledsen. Annars vinkar hon så glatt när jag går på morgonen och blir lika glad när jag kommer på eftermiddagen. Vi har lämnat ett paket gröt på dagis så att hon ska kunna äta den när hon inte klara av att äta den vanliga maten, det är ju lite svårt när det inte kommit upp så många tänder än. Men dom är på väg. 2 till i underkäken och nån i överkäken är på väg. Mycke gnäll och orolig mage har det varit. Lill fisan har nog haft mycke ont. Gustav gillar o ha lillasyster på dagis att vakta, han ser till att ingen är på henne och är dum. Om hon blir ledsen får han komma och göra henne glad igen.
Man märker att hon gillar dagis, hon blir otålig hemma innan vi ska gå och överlycklig när vi kommer fram. Sträcker ut armarna mot fröknarna och kastar sig över till dom. Väldigt skönt att det gått så bra och att hon är trygg på dagis!

Min första vecka på jobbet har varit lugn och sansad, NOT!!!!! Vi har haft japaner och regn, vilket betyder full restaurang och innomhus. Mina kära hovmästare fattade beslutet att vi stänger ute och återställer läget inne igen. Skönt måste jag säga. På måndag får vi en ny platschef, väldigt bra att det kommer in en ny människa med frisk och ny energi för att ta tag i saker!!!
Idag blir det besök hos mor min för att vika servetter och fika lite!! Fina mormor har införskaffat gummistövlar åt lilla emma så att hon slipper gå i gympadojor på dagis. Hon måste ju lära sig gå snart!!!


fredag!!!!

Emmas inskolning är typ färdig, hon ska gå hela dagen idag. Sedan ska jag och Gustavs pappa hämta barnen gemensamt då han aldrig varit på dagis! Kl 17 ska dom få lämna dagis idag. Själv ska jag hälsa på gus gudmor och min bästaste finaste carro på sös där hon ligger efter att ha opererat bort blindtarmen. Ska leverera en teckning gus ritat till henne när han hörde att hon ligger på sjukhus! Finaste Gustav, stackars carro tyckte han! Jag har verkligen världens finaste ungar, jag vet att jag har sagt det förr, men det kan inte sägas för många gånger. Det har slutat vara så mycke bråk på morgonen och vid läggdags. vet inte om det kan bero på att jag mår lite bättre och känner mig starkare. Lite lugnare...Lite mer tillfreds med mig själv!
Nu blir det frukost och dusch!!!

jag brukar ju liksom gilla folk!!!

MEN!!!!
Idag möttes jag på dagis av en lite light snorkig mamma som bara säger: Du den där sparkcykeln!!!! Jag flyttar på den för min vagn får inte bli blöt! Då tänker jag: jaha, gör du det! Eftersom den då tydligen nte får plats bredvid din lilla paraplyvagn! Bara så att du vet, avslutar hon med. Ganska snorkig dam måste jag säga! Gustavs sparkcykel måste inte stå under tak liksom, jag e aldrig omöjlig på något sätt! Kan säga att jag skulle vilja möta en lite trevligare sida av henne imorn bitti! Kanske bara haft en stressig morgon med griniga barn, fast innan hon tillat i barnets jacka så anklagade hon nån för att ha tagit dotterns mössa oxå! Va jobbigt att vara så grinig på morgonen!
Nu väntar jag på att sandra ska komma på lite kaffe medans våra små är på  dagis själva isag me, idag ska dom även sova middag efter lunchen. Ska bli spännande att se hur det går! Säkert bra med lill tösen!

första dagen utan mamma på dagis!!!

Lillfisans inskolning går super! Idag ska hon vara kvar och äta lunch, 3 timar blir det! Jag vart fint hemskickad för att vänta och vakta luren. Men tror inte att dom kommer ringa. Hon blir så glad när vi närmar oss dagis, när jag säger att det är dax för dagis så fäktar hon med armarna och tjuter av lycka. Gustav vaktar henne som en gam på savannen. Hela tiden kollar han vart hon är, vad hon gör och om sibel är snäll. Sibel är Emmas inskolningsfröken, en otroligt gullig och snäll tjej. Emma ler när hon ser henne, det ser jag som ett bra tecken.
Fast det gjorde lite ont i hjärtat när jag skulle gå, tomt och råkigt att lämna dagis helt ensam, bara att sitta och vänta!

första dagen avklarad!!!!

Då har finaste emma gått första dagen på inskolningen!!!!
Det va det bästa hon gjort tror jag! hon kröp omkring och rev i allt. Bara älskade det, jag och den andra mamman som skolar in nu bara satt på golvet och lät ungarna göra sitt. ska dit samma tider imorn så vi får se hur det går då!

RSS 2.0