då fick man hemma tjänst igen!!!

Då börjar mammaledigheten igen. 6 veckor ska jag vara hemma denna gång. Har lite blandade känslor inför detta, samtidigt som jag verkligen gillar o jobba och vill vara där så ska det bli skönt att vara med barnen.
Vi har haft min kära svärmor på besök i veckan, hon kom på dannes födelsedag i tisdags och åkte igår. Jag har ju jobbat så det blev inte så mycket gå på stan och mysa för mig, men danne fick lite egentid med sin mor. Självklart fick emma mycke farmor mys. Men hon kommer tillbaka om en månad igen. När emma fyller 1!
Har även lyckats klämma in lite brudklänningspan med min mor denna vecka, har kikat på klänning åt henne, kan inte säga att vi är helt överens om färgen, men det är ju hon som ska gifta sig inte jag. det va ganska så ångest laddat att gå in i dom där butikerna, klänningar från golv till tak. TUSENTALS!!!!! Vart kan man börja, vilken modell, vilken färg???? Det finns ju typ 100 nyanser av vitt!!! Tur att man har lång tid på sig innan det är dax!!! Trevligheten varierade lite från butik till butik kan man säga, men jag hittade en butik jag absolut kommer besöka sen.

Imorn kommer gus hem igen, snacka om att han är saknad nu! Längtar så mycket efter honom att jag kan dö, hoppas bara att han är på bra humör när han kommer!!! Jag ska pussa sönder honom totalt!!!

det blev en tur till grönan...

Efter att ha rensat avlopp och röjt upp lite hemma blev det en liten tur till grönan. Men först ett stopp hos guldkedjespecialisten för att kolla lite på ringar. Där kunde dom fixa en ring likadan som förlovningsringen fast med stenar i, inte hutlöst pris, men högre än på indonordic där vi kollat tidigare. Vi fick veta hur man "mäter" diamanter en snabbkurs i stenar som blingar kan man säga att vi fick.
Efter det blev det en middag på donken och en visit på grönan. Vi kom dit, åkte bergodalbanan, satsadde en hundring på 4 brickor i chokladhjulet, och vann typ 2 kg kexcholkad! IGEN!! tänker ni nu, men vi har kommit på hur man ska satsa. Tänker inte säga hur vi gör, men det har funkat 2 gånger nu!!

Idag ska jag på årskollen på vårdcentralen, ska kolla lite värden och blodtryck.. se hur min sköldkörtel sköter sig. Tänker nog ta cykeln dit, det är ju bara i rotan.

uppgift avlopp!

Tog på oss gummihandskar och gjorde en gemensam insats idag. Avloppsbrunnen till badkaret! Eftersom jag har långt hår som det tappas en del av kan man säga att det har blivit lite stopp i avloppet. En och en halv hamster hittade vi där, det bästa teamet vi är så plockade vi isär allt och skrubbade. Körde ner handen i brunnen och tog upp den döda hamstern. Succe kan man säga att det blev, vattnet rinner nu som det ska! Med andra ord ner från duschen och inte längre samlas i badkaret. Tog toastol och golv medans vi endå  va i farten. Nu är inte längre badrummet nästan en sanitärolägenhet.
Jippie!!!!

JO, jag har en vän, en MYCKET god vän! Hon ska vara toastmadam på bröllopet nästa sommar, men iallafall. Vi kände en spontan känsla att vi ville gå på grönan ikväll själva. Ringde en massa folk och kollade om vi kunde få barnvakt, inge napp nånstans. Tänkte då att vi provar ringa jessi, hon skulle tvätta och springa ikväll, men springa kan jag göra imorn tyckte hon. Tvätta kan emma hjälpa mig med. Så självklart kan jag passa henne.
Bästa bästa bästa jessi! Det är inte första gången hon ställer upp och passar våra små.
Jag har kanske inte så många riktiga vänner, men dom jag har är värda guld! Kan räkna dom på ena handen och den är den viktigaste handen jag har, nämligen den högra som jag inte klarar mig utan. Ni ska veta att jag skulle hoppa ut för stup för er mina kära fröknar!!!(kan ju kalla er det eftersom ingen av er är gifta än).
Tack för att ni finns!!!( C,J,T,E)Om ni tänker efter så vet ni vilka ni e!

Så ikväll blir det grönan för mig och min kärlek!!

tisdag hmmmm vad ska man göra idag.......

Klockan är bara 20 över 10 och jag har redan fixat i garderoben och kollat på so you think you can dance! Är nog dax för frulle nu, ska iväg på ett litet möte om ett tag. Ska ha en date med duschen oxå, massa måste idag. Hade en skum dröm inatt, drömde att danne bara hade ett ben och fick hoppa på ett ben in i kyrkan när vi ska gifta oss. Såg väldigt lustigt ut, alla gästerna började skratta åt honom. Han tyckte dock inte att det va lika kul, så han drog. Blev inge bröllop den dan inte.
När jag hängde tvätt igår kände jag ett sting av saknad för min lilla kille. Har nämligen flyttat in torkstället i hans rum. Alla grejer låg framme en enda röra, som vanligt. Usch va tomt det kan bli utan honom. Fast man klagar över hur jobbig han är när han ålar sig på golvet och gnäller så är han den underbaraste lilla människa jag vet!!!

första morgonen!!!

Nu är det förast morgonen utan min fis, känns lite märkligt att det inte kommer upp en kalsongkille med tiger under armen och vill ligga under filten i soffan, fast det är typ 30grader varmt! Igår hade vi en slappar dag, jag tog mig på cykel till stinsen för att leta datakabel till min lur, nitlott på classe, nitlott på tekniken. JACKPOTT på telenor!!! Så jag skyndade hem för att lägga in lite mer musik i luren. Great! Sedan va det dax för älsklings killen att åka till sin pappa för en 2 veckors lång semester. Det kommer kännas lite tomt utan honom, men samtidigt skönt. Det har varit en enda lång kamp de senaste veckorna. Mycke bråk och tjat. Det skulle kunna bero på att han har haft på känn att han ska vara borta från sin bästa mamma länge!
Tog även honom till frissan innan vi åkte till tyresö i torsdags!
Så här tjusigt blev det!



Nu är han en korthårig kille! Kanske inte med den mest attraktiva minen, men endå!
Vi hade en underbar dag hemma hos gus gudmors farmor, plaskade i poolen och solade. Gus ville bara sitta i den lilla poolen med lillasyster, med armpuffar på! Man får inte springa runt den stora djupa poolen utan  puffar.
Emma badade lite med mig i den stora poolen, men  det va nog lite läskigt! Hon satt nämligen som en koala på mig!

Nu har chiquita kommit, dax för frulle!!!

mot tyresö idag!

Idag ska jag ta med mig mina små och åka till gus gudmor(och min tärna) Carro på tyresö. Vi ska sola och bada hos hennes farmor i hennes pool. Eller jag och emma ska bada så får vi se om gussen badar. Men först ska vi klippa killens hår, ska hänga på låset hos frissan i sollentuna centrum. Har peppat honom i 2 dagar nu för att han ska vara redo för saxen i håret. Så är det sista dagen med grabben innan han ska på semester med farmor och pappa. 2 hela veckor ska han vara borta. Samtidigt som det ska bli skönt som bara den så kommer jag att sakna honom något fruktansvärt. Det gör jag varje gång han är borta. Vin är inne i en dålig period nu med gustav, han käftar emot och är otrevlig, skriker och vill inte göra något vi säger till honom. Äter som en mus gör han oxå, typ inget alls. Det är väldigt svårt att prata med honom när det känns som att han är jätte arg för något, vi har nästan förlorat kontrollen. Han är arg och skäller på en och smäller i dörrar som en 14åring som inte får gå ut kl22 på kvällen. Vet inte längre vad vi ska göra med honom. Jag försöker ha tålamod och hålla mig lugn, men när han hånskrattar åt mig när jag säger åt honom något så brister det nästan. Då får jag ta till det elaka gå in på rummet för att jag inte ska få ett bryt och börja kasta saker själv. Senaste tiden har han fått vara inne på sitt rum ganska mycke, jag vet att det är fel, men vi blir så trötta och utpumpade av allt tjat och skrik att vi orkar inte ta fighterna med honom. Om det finns nån som har lite tips på hur vi kan göra så vore det trevligt för jag vet inte längre! Vi har gått i terapi för att lära oss handskas med honom och vi har försökt med egentid, men inget har funkat!!!
Nu ska jag börja packa ihop lite till utflykten!
Återkommer med bilder på nya frissan!!

dom säger sol idag!

Hela morgonen har dom tjatat efter sol, men vart fan är den????
Här i häggan är det moln, moln moln!!!! Visst det är skönt med lite svalare temperatur men solen får gärna komma. Tänkte ju dra och bada hela familjen idag. Emmis älskar ju att bada! Och gus skulle ju bada fötterna idag, det är nog han som dansat regn och moln dansenn igår så att det är dåligt väder idag. Eller så är det morgondagens dåliga väder som kom redan idag? hmmm värt att tänka på! Undra vad man ska hitta på om det fortsätter så här, ha pärlplatte dag eller ska man städa? Danne spelar lite krigsspel på wii och gus tittar på, vi får slänga in ibland att det bara är på låtsas. man dödar ingen på riktigt. Nej jag vet svarar han då den kloka lilla mannen.
Imorn ska hans hår klippas, stackarn håller på att få värmeslag när det är så varmt. Eftersom han inte tycker så mycket om att tvätta håret och vi måste göra det varje dag nuu så tycker jag(bestämmer jag) att det ska klippas av. En cool frilla blir det, kanske lite mohikan(stavas inte så, jag vet)? Önskar själv ibland att man tog en trimmer och rakade av mitt hår, det klibbar på ryggen och blir flottigt och stripigt i värmen och av svett! Inte så mysigt! MEN!!!! man ska inte klaga, vi klagar på vintern för att det är mycke snö och kallt som fan och nu klagar vi för att det är varmt och sol. När ska vi vara nöjda?????
Det är dagens fråga!!!!!

BAD!!!!

Tog med mig gus och åkte till stranden, jag badade och det va så sjukt skönt och svalt i vattnet!
Men min lilla fis unge vill inte bada! VARFÖR???? han kokar i värmen men vägrar o bada. Inte ens fötterna, han vill sparka boll och bläddra i tidningar. Kanske ta en bulle eller dricka lite men han skulle typ dö innan han gick ner i vattnet. För att citera min grabb: tack jag vill verkligen aldrig bada! Det får du göra själv! Jaha säger the mom då och går ner i vattnet och svalkar sig lite.
Dane the hot dad stannade hemma med mys emma i den lite kyligare lägenheten. det är så jobbigt för min lilla tjej att det är så varmt, hon vill helst bara sova och dricka vatten. Själv skulle jag vilja ligga på en xtra stor luftmadrass med min kärlek och guppa lite på vågorna. Det skulle vara så skönt och kunna gå dit själva med lite vin, frukt och en filt. Mysa i solen och bada, ligga i vattenbrynet och hångla!!!!

ahhhh varmt!!!!

Man ska inte klaga men FAN va varmt det är!!!! idag blir det stranden och bad!! MÅSTE bada!!!

glöm aldrig solskydd på mig själv!!!

Efter en het dag på stranden är man röd! Smörjde in barnen mycke noga även dannes axlar smörjdes in ordentligt. Men jag gjorde som vanligt, sket i mig själv. Efter flera timmars sol och bad blev jag röd. mest på min högra sida, konstigt nog. Det värsta måste ha kommit från när jag och emma gick hem från norrviken i solen! Vänster sida lite blek/beige, höger sida lite light röd! Axlar och skuldror lite mer röda. kan dock säga att det är värt det, det blir mer sol men med lite kladd på mig. Ska dit idag igen, sedan ska vi hem till Sofia och Fredrik och deras underbara 4 pojkar för lite middag och häng. Deras typ mellan kille och Gustav gick på samma dagis i Rotan så dom är polare. Super bra! Dom slogs periodvis på dagis men nu leker dom jättebra! Dom fick en ny liten kille i december, dom är nu 5 killar i familjen, tur för sofia så är vovven en tjej så att hon inte känner sig alltför ensam.

Stackar danne fick sova på soffan en natt till, fast inatt var det mycke för att jag tog upp typ hela sängen när han väl skulle komma och lägga sig. Tydligen gick det inte att flytta på mig, kan tro det, jag sov som död inatt! Men tycker synd om min älskling som sover natt efter natt på soffan. Emma vaknade tidigt som vanligt men gus sover fortfarande.
Den lilla skitgrisen va ute härom kvällen med ågra kompisar på gården och lekte, hörde plötsligt hur flaskor krossades, då står han där med en annan kille och kastar in flaskor o soprumsväggen. Glas överallt! Själv låg jag i en värme koma på soffan men rycks upp för att se vad fan som hände. Som vanligt sen så skyller alla ungarna på varandra, eller så va dom inte ens där, men som den ansvarsfulla mamman man är så fick han sig en ordentligt tillrättavisning. Och jag gick ner för att plocka upp glaset så gott det gick.
Nu börjar det bli dax för att fixa frulle och klä sig i dagens uniform: bikini!!!!!

varmt idag!

Shit klockan är bara 20 över 8 men det är redan 20 grader varmt ute! Det ska bli över 30 grader idag, så vi ska ta oss till stranden med Sofia &co! Ska försöka få Gussen och bada lite idag, jag ska försöka bada lite idag. Är inte en badtjej, men ska göra mitt bästa!
Stackars Dane the dad har sovit piss inatt, hittade honom på soffan imorse vid halv 7 när jagg och emma gick upp, jag kan känna att lillfisan borde sova lite längre. men hon vaknar tidigt och då får man gå upp och sätta på kaffe och fixa välling. sen börjar hon att röja, runt runt, river och river. Men idag satt hon och bläddrade i en damtidning typ plazakvinna en bra stund. Hon rev faktiskt inte sönder den utan bara bläddrade runt blan reklam och horoskop. Lillstrumpan som ställer sig upp vid bord och tar ett par stapplande steg runt. Tiden går så fort, nyss åkte vi hem från bb och nu fyller hon snart 1!!!!!

Bästa lilla Emma i sin finaste klänning!!!!!

Bästaste storebror med lillasyster!!!

vad hände med en stilla emma på filten???

En gång i tiden kunde vi sätta emma på en filt med lite grejor så satt hon där, men den tiden är förbi. Nu kryper hon snabbare än vinden. Vi sätter henne och hon flyttar sig! Vi ger henne en bra sak att leka med och hon tar något hon inte får typ min kaffekopp eller en fjärris! Vad ska man göra???

hela familjen samlad!

Fredag morgon och alla är samlade och glada. Gustav sitter som vanligt på sitt rum och kollar på film, för där inne är det svalt och skönt. I resten av lägenheten är det bastu, hot hot hot! Danne får lägga sig på soffan varje natt för att det är så varmt i sovrummet. Själv sover jag som en prinsessa, fast en jävligt varm sån! Emma fortsätter och sova hela natten och vaknar tidigt, fast i morse vaknade hon inte förns halv 8. Igår va det 5! Snacka om att man va sjukt trött igår, tog en tupplur mellan halv 7 och 7 när emma sussade lite. Hon är så fruktansvärt söt när hon sover, ser så rofull och trygg ut. Danne sa igår att hon liknar mig när jag sover, lika trygg och död kan mann säga. Gustav har nu oxå semester från dagis, så vi ska försöka komma iväg och bada kanske ta en sväng till grönan. fast att få gussen att bada lite mer är ett mål vi ska uppnå. Han hatar att bada, på dagis har dom plockat fram vattenspridaren och alla ungar springer dit och vill duscha sig. Men inte gus inte, han skriker som en liten tjej så fort det kommer lite vatten på honom.
Imorse kom det en sån sjukt stark känsla av kärlek över mig, emma bara log mot mig och min kärlek låg i soffan och sov, sen när han vaknade fick jag en stor kram och massa pussar. Mmmmmm kärlek!

Vi skickade iväg en present till dannes dotter bella igår, hon fyller 6 år på måndag. målarbok och kritor får hon. En mycket bra present tycker vi. Känns viktigt att även fast vi inte har nån kontakt med hennes mamma, att bella får present och att vi håller kontakten med henne. Finaste lilla Bella!

Nu ska vi börja planera dagen, blir det bad eller grönan????

onsdag.....

Så här är det:
Jag har en kollega på jobbet, en tjej, vi kan kalla henne chiquita banana!
Hon har gjort dagarna helt sjukt roliga när det varit varmt, klibbigt och man helst bara vill hem och krypa ner under en sten. Hon och jag kommer inte jobba mer ihop nu på ett tag, eller kanske inte alls, vem vet! Men saken är den att denna underbara lilla banan jag bara känt i några veckor gav mig en njut av mammaledigheten present. En bok som jag väldigt länge velat läsa. Nu ska hon åka till colombia och plugga i ett halv år(kanske smuggla lite kokain)! Nej inte chiquita inte, vill med detta mest få fram att DU miss banana kommer bli galet saknad och det finns ingen som är som du!
Nu ska jag väck gus och få iordning honom för dagis idag!

dagens stora fråga.....

Så här 1 år och 16dagar innan den stora dagen är frågan:
Slöja eller inte slöja??????
vet inte varför just den frågan ploppade upp men den kom och jag vart tvungen att skriva ner den, kanske nån som har lust och och lägga en liten åsikt i den frågan! bara en liten kanske!!!!
Nu väntar jobb och sen lite dinnerparty ikväll!!!!
Parmiddag kan man kalla det, fast de uunderbara små är med!!!

det blev en dag på stranden....

Igår hade vi en underbar dag på stranden med goda vännerna Tommy och Laure och deras underbara barn Christoffer och Madicken! Vi hade fixat picknick och hade lite vin och öl med oss. Emma älskade det, bara sitta på en filt och mysa i solen, när resten av gänget kom blev det dax att blåsa upp båten Laure bara skulle ha med sig, som tur är lånade Dane the dad en pump av några andra bredvid oss annars hade vi fortfarande suttit där och blåst och blåst. Danne är ju ingen badkruka som en annan så han hoppade i det skitkalla vattnet, jag stod med Emma i brynet och tittade lite skrajsigt på det kalla vattnet! men danne tog emma och hon ville bada kan jag lova, först blev hon skitförbannad för att vattnet inte va så varmt som hon är van vid, men sen satt hon där länge och plaskade och skrattade. Själv höll jag i kameran så det blev inge bada för mig, kan inte säga att jag sörjer för det va verkligen väldigt kallt i vattnet. Efter badet gick vi upp till filten igen och käkade lite pastasallad som mästaren gjort och drack lite vin. Mycke skitsnack hanns det med, Laure hade fyllt i lite vatten i båten så att emma kunde sitta där och plaska lite till! Hon älskar att vara i vattnet och leka, en plastmugg och lyckan är gjord.
När vi kom hem blev det soffan för hela slanten och jag somnade som vanligt, har verkligen bllivit en tröttis, så fort jag lägger mig på soffan med danne så somnar jag! Poff säger det bara så är jag som död!
Just nu ligger kärleken och sover, även Emma har stoppats i säng för sin morgon lur! Så det är lugnt och skönt, kaffe och kanske lite  mer cigg känns bra just nu!!!
Lite bilder från igår!



badpojkar!

Badflicka med badpojke!

där kom den tillbaka med besked!!!!!!

Då kom den riktiga värmen tillbaka!!! Fan ja varmt det är på jobbet, fattar inte hur folk orkar äta när det är så varmt! Men äta bör man annars dör man! Fast äter gör man och endå dör man!
Denna helg är gosgus med sin pappa så att vi får lite lugn och ro här hemma, bara emma som kör kryp race på golvet och rycker och sliter i allt! Helt manisk är hon på sladdar och knappar! Nu tänker min mamma att hon minsan vet en annan liten tjej som va likadan! Som man brukar säga så faller ju inte äpplet så långt från trädet!
Vår lägenhet är som en bastu! Helst skulle man vilja öppna överallt och bara låta luften strömma igenom ordentligt, men emmis är snorig så det går inte, så blåser det inte heller så mycket!!!!
Otur va!
Ett år och 21 dagar kvar till bröllop! För den som bryr sig! Jag längtar iaf! Tiden går så fort, snart är ju emma ett år och vi firar 2 år om 2 månader! Sjukt! fasst jag visste från den stunden jag såg Dane the dad på centralen att vi skulle bli gamla ihop! det siktar vi på!!!
Nu tänkte jag dra över golven med dammsugaren lite!

RSS 2.0