dan före dan!!!

Dagen före emmas första inskolningsdag!!!
Hon har hunnit fylla 1 och blivit firad av alla nära och kära. Fått fina presenter och ätit massa smarriga bullar och kakor. Vi hade besök av Emmas farmor i helgen, bästa svärmor!!! Hon är verkligen en klippa, vi gick på restaurang, och i globen för att fira att kommunal fyller hundra. Det va riktigt drag där. Så otroligt super kul. Bästa jessi va barnvakt och tom tog gus till kalaset han skulle på under dagen. Sedann tog hon hem ungarna på kvällen lagom till när vi kom hem. Hon är verkligen underbar. Så ett välriktat tack till henne. Och även självklart till bästa svärmor för en helt underbar helg!

Snyggaste tårtan i stan!!!


Ballonger måste man ha på kalas!!


Glada bästa mormor va såklart me!!!


Bästa farmor oxå!!!


Emma ganska så suddig med presenten från farfar!!!

tisdag 24 augusti!!!

Förra året va det här en måndag, vattnet hade gått på natten så vi va hela dagen på danderyd. Inte så kul med tanke på att det va vår ett årsdag. Firade med kebab på kvällen tillsammans med lite bricanyl och alvedon.
Så ikväll blir det lite mer mys, film och sova i soffan för att fira 2 årsdagen.
fast förra året va vi mest spända på att fisen skulle komma, snutt emmis!!! 2 dagar till fick vi vänta på henne, det va värt all väntan. Fina lilla tjejen! Kan inte fatta att hon fyller 1 på torsdag!!!

fredag igen!!!

Veckorna går så sjukt fort! Ikväll ska jag ta med mig Emma hem till min mamma och hennes blivande man för att pyssla lite med deras bordsplacering. Danne ska ha några/någon kompis över för lite tv-spel och film. Han får vara barnfri idag och jag ska jobba lite imorn kväll så då får jag vara barnfri. Det ska vara rättvist. Har typ 20 grejer jag borde göra idag, handla till grabbarna ikväll, köpa damsugarpåsar, damsuga, duscha, fixa naglarna! Ska få allt gjort tänkte jag!
Lika bra att sätta igång!!!

skit väder!!!!

Hade hoppat på sol idag så att det hade varit lite skönare att ta en promenad till skräddaren och hämta klänningen till mammas bröllop. Men men, man får ta sig i kragen när emma vaknar och gå endå.
Tänk att fisen blir ett om bara en vecka!
så här såg hon ju ut för typ ett år sen, känns som igår!!

och nu är hon så här stor!!!

allt bra!!!

Va är det för fel på folk?????
Har fyra ungar i olika åldrar som springer omkring på taget utanför!!!! Hemskt att säga men en liten del av önskar att något händer så att föräldrarna gör något!!!

möte 2 idag!

Ska på det andra mötet på BUP idag. Känns väldigt skönt att hon ringde och ville att vi skulle komma igen för att hon kände att det första mötet gick så fort. Hon vill veta lite mer ingående hur vi har det, hur vi gör i olika situationer. Vi vet att vi göra mycke fel och att vi lätt blir arga och irriterade. Men det är så svårt när man bara möts av arga och skrikiga reaktioner. Alt vi gör möts av smällande i dörrar och martyr liknande utbrott där han straffar sig själv, säger att han ska flytta till pappa, att han hatar mig, hatar emma, men hatar aldrig daniel. Känns som att jag har gjort något för att han ska reagera så här mot mig framför allt. Det enda jag vill är att gustav ska må bra och vara glad, att vi ska kunna ha ett fungerande liv, en fungerande familj. Jag älskar mina 2 underbara ungar så galet mycke, men det är så frustrerande att man bara bråkar och blir arg. Ordet nej är det som används lika flitigt som ajaj.
Det sprudlar så mycke känslor i min lilla kille, det är vårt/mitt ansvar att han får lite ordning i sitt vackra snälla goa huvud!

Mitt livs största kärlek!!! Underbara Gustav!!!

tisdag!!!!

Ska idag åka till mammas jobb och kolla in vad hon köpt till min lilla tjej som fyller 1 nästa vecka. Va på ikea igår med bästa carro, blev en billig tur dit, köpte BARA servetter, ett doftljus, 2 krukor och en förvaringsgrej till klädkammaren. 174 pix!!! Bra jobbat tycker jag! Älskar verkligen ikea, men dom håller på och bygger om i barkarby så allt är rörigt och sortimentet är lite sådär. Men det är ju ikea!!! När gus är hämtad idag ska jag fixa i klädkammaren så att danne kan få lite mer plats för sina kläder! När vi flyttade ihop för snart 2 år sen hade han en väska med kläder, nu har dom förökat sig lite, så han behöver lite mer plats. Det ska såklart ordnats.
Måste bli lite bättre på att ta bilder och lägga in i datorn, ska försöka bättra mig nu! Men nu idag blir det en fin fin bild på den lilla fisen som har fått första tanden och fyller 1 helt år nästa vecka!!!!

05.29

Precis då vaknade tösen idag! Va inte så sugen på o gå upp då!
Ska nog ta en tupplur nu när hon vill sussa lite!

brakfest på lokala krogen!!!

En lugn och mysig kväll för mig själv med emma blev en kväll av ajaj, sen mys och gos och i säng!
Bara skit på tv och jag saknar mig älskade!!

Nu har dom dragit igång karaoken på hägges! SKIT KUL!!!!! den kommer pågå till typ 1 i natt. Ett jävla liv och massa fulla människor som är riktigt dåliga på att sjunga gamla godingar! Men men alla ska väl få ha kul ibland!!

Lugn kväll...

Vi fick en lugn och skön kväll igår, hade lite torsdagsmys eftersom gus ska till pappa idag. Korv till middag och sen glass i stora lass. Min älskade unge mös och njöt av att få vara uppe längre och bara mysa i soffan. Han va så tapper hela eftermiddagen trots att han klämde handen i dörren på apoteket och va jätte hungrig. Visst vart det lite gnäll, men vi tog det lugnt och lät honom vara lite arg och trött. Tycker att tiden går så fort, han e redan 5år! Vad hände liksom???? Han va ju en liten skit som skulle börja på dagis nyss, nu börjar han ju skolan nästa höst!! En mer kärleksfull unge får man nog leta efter, han vill så gärna bara kramas och vara nära hela tiden. Ibland blir det lite mycke, men oftast är det bara så underbar!!! Vi har börjat med små enkla knep att han ska få känna att han är lika viktig som emma, som att emma inte får ta hans leksaker, att han ska få vara med och hjälpa till och känna sig stor! Duka, hänga upp sina teckningar och handla mat och sen laga den.
Min bästa finaste gus!!!

Gustav med sina rymdskepp!!!!

Andra dagen utan bråk på morgonen!

Helt underbart, inge bråk eller skrik på morgonen! Allt har flytit på riktigt bra, om man inte räknar med emma som drar och river i allt som vanligt!
I tisdags hade vi vårat första möte på BUP, har fått en helt underbar kurator där. Hon lyssnade och förstod, tog oss på allvar. Steg ett för en lugnare tillvaro hemma blir att jag och Danne ska få gå i en grupp 18 gånger, mest för att lära oss hur vi ska handskas med Gus och hans utbrott. Något gör vi ju lite fel, därför vill vi lära oss göra det rätt istället. Gus sa lite saker som skar in i mitt hjärta och då kunde jag inte hålla tårarna borta, hade lovat mig själv att inte gråta, men det gick inte att hålla tillbaka. Vi ska dit igen sista sept för en längre mer djupgående intervju inför den  här gruppen/kursen. Ser väldigt mycke fram emot detta, allt vi önskar är att Gus ska bli en glad kille som kan lyssna! Det är ganska länge nu vi hållt innom oss hur det är hos oss nästan varje dag. Hur mycke bråk och tjaffs vi har om varje liten grej, varje moment. Men nu ska det bli slut på det en gång för alla.

blev ett till idag!!!

Glömde liksom bort att mannen D är och jobbar på en hårdrocks festival här i storstan! Ska vara borta hela dagen och hela kvällen, själv ska jag få besök av bästa jessi o johan. Lunch och planering står nog på schemat! Ska kanske klämma in lite hårfärg i det oxå. Gustav sköter sig än så länge, eftersom han spelar lite tennis på wii, bra motion för en snart 6åring! Borde ta mig ur söndagsuniformen nu, är inte riktigt på hugget idag. Sovit  dåligt och har ont i ryggen. Men det botar jag med blogg och klänning span! Emma lemma sitter på sin filt och hejar på storebror! Hon e go hon! FISRUMPAN!!!!!
Om en timme kommer sällskapet så nu måste kläderna på!

Snyggaste klänningen i stan! Vill oxå ha en sån!!

allvarligt snack!

Igår kväll satt vi och pratade lite allvar!
Vill vi ha det "stora bröllopet" eller vill vi ha en liten vigsel med bara de närmaste och en liten intim middag? Vi kom fram till att vi kommer fortsätta med våra planer och inhandla lite eftersom tiden går. Ta lite i taget, det minsta problemet är ju hur grejerna ska komma ner till skåne, vi har ju massor med nära och kära som kommer köra ner senast dagen innan! Så vi kom fram till att allt som vanligt kommer att ordna sig och att kommer att gifta oss i ängelholms kyrka 23 juli 2011 kl 16.30!!
Frågan är bara vad vi ska ha på oss!!!!

fredag morgon och tjatet är igång....

Knappt kommer man upp ur sängen och tjat om lekland, bullar och tv-spel börjar! Inge kul och börjar tappa tålamodet redan nu och dagen har inte börjat. Förstår inte varför han inte är så här när danne är hemma, det räcker med att danne går och slänger sopor så är han igång och hänger på mig med tjat och gnäll. Man känner liksom inte för att göra något kul med honom när det bara blir tjat och gnäll. Är skapligt less på det.
Men måste försöka tänka positivt, men det är inte lätt ska gudarna veta. Ja jag blandar in dom i det här för nån högre makt måste det finnas som styr över detta.

Idag ska vi hänga med mor min, fast vi vet inte riktigt vad vi ska göra. Mamma tänkte kanske hagaparken men vi kom på att sparka boll i 4 timmar va inte vad vi ville göra. Själv vill jag vara hemma själv och färga håret, men det är ju bara vad jag vill göra. Känner mig ganska så less på barnen just nu, och jag har bara varit hemma i en vecka. Älskar verkligen ungarna, dom är mitt allt men fan va trött man blir när hela dagarna bara blir tjat och gnäll. Måste lära mig att tänka bort de negativa tankar och tänka på att det inte bara är bråk, ibland har vi riktigt mysigt oxå.

Hoppas vi hittar på nått skoj idag! Emma är ju glad ialla fall, Fast hon håller på att få en tand, den här gången säger vi inte bara så utan nu kommer den vänstra tanden nere. Såg det igår när jag va ute och flängde lite med henne! Hon börjar verkligen bli stor nu, snart ett år gammal! helt otroligt va tiden går snabbt!!!
Nu blir det mer kaffe och se om det funkar och gör mig lite gladare!

första morgonen och allt är som vanligt!!!

Emma vaknade tidigt idag och det va jag inte så nöjd med, va liksom ute och drack lite vin igår med bästa carro! Huvudet känns lite tungt och kroppen är inte riktigt med. Men fan va trevligt vi hade det igår, satt på fridays och snackade skit och garvade! Hon är verkligen den finaste!  Tack bästa du för igår.

Sitter nu i söndagskostymen igen i soffan med kaffet bredvid mig och myser med gos gus! Precis som förut! Danne är på jobbet och sliter medans jag glassar i soffan! hehehe som det ska! Idag ska vi ev hem till en gamal kompis till mig som jag inte räffat på säkert 15 år, det visade sig att vi har barn på samma avdelning på dagis. Jätte skoj, våra söner leker ihop mycke på dagis så då tänkte vi att vi skulle ses utanför staketet! Bra för gus att leka lite med kompisar hemma oxå, så ska hennes andra son oxå börja på samma dagis nu i höst som emma. Vi har verkligen lyckats pricka in och få barn under samma år 2 gånger!

Jag har haft återkommande (för mig)mardrömmar, vi står precis utanför kyrkporten och jag är så nervös att jag börjar gråta och kräks! PÅ KLÄNNINGEN!!!!! Jobbigt läge, det är min mardröm nu när jag är mitt uppe i bröllops tankar! Mamma gifter sig om 2 månader och jag  i juli! Allt, eller nej inte allt men väldigt mycke handlar om bröllop i mitt huvud nu. Försöker att tänka på annat och ta det lugnt eftersom det är typ ett helt år kvar, men det är svårt! Jag vill ju att det ska bli den bästa dan ihela vårat liv(om man inte räknar med när våra barn föddes), då är det ju mycket som ska funka och klaffa!

Nej men nu ska jag väl fylla på kaffet!

ordningen(läs kaoset) är tillbaka!

Nu är Gussen hemma igen och allt är som vanligt. Tror att han har haft det ganska så bra med pappa, krabbfisket tror jag va semesterns höjdpunkt. Älsklingen fick flyga hem själv till sthlm, det va mycket spännande! Hade gått så bra så. Han är ju en stor kille nu.

Emma har längtat efter sin storebror, på en gång ville hon bara sitta inne på hans rum med honom och dra och rota i alla hans saker. Gustav har ett enormt tålamod med henne, låter henne vara med och leka. Men när hon börjar ha sönder dom saker han byggt så får hon faktiskt lov att gå, eller vi får komma och hämta henne. Hon vill ju bara göra det som han gör. Hon blir så glad när han är med. Följer honom som en svans.
När jag och gus tog en tur till coop imorse för att handla frulle lekte emma tjuv och polis med danne, hon käkade snus och jord, klättrade och kröp överallt. Va ett riktigt litet monster. Så danne va ganska tacksam att vi kom hem så att hon skulle få lite annat att tänka på. Kan säga att portionssnus inte är det bästa emma vet ätt mumsa på. Hoppas nu att hon lärt sig att man inte ska äta det.
Gustav konstaterade att när jag eller danne är arga på honom tycker han inte om oss lika mycke som annars, då konstaterade jag ärr vi kanske inte tycker om honom så mycke när han inte gör som vi säger eller bråkar med oss. Då kom vi överens om att vi inte skulle bråka så mycket, så att vi tycker om varandra hela tiden! Mycket bra ide tycker jag.
Känns skönt att vi har hela familjen hemma igen, trots at man bråkar och blir arga på varandra ibland så älskar man ju varandra massor!!!!
Idag ska vi ta oss till en lekpark och springa av oss lite! Eller springa av gustav lite!

RSS 2.0